English|فارسي      امروز: جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت امور اجتماعی

بهره مند شدن 650 نفراز بیماران خاص سردشت از خدمات حمایتی هزینه های دارو و درمان

انجمن خیریه حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج سردشت نیازمند یاری خیرین و نیکوکاران.

انجمن خیریه حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج سردشت ماهانه به حداقل 650 نفر از بیماران تحت پوشش خدمات حمایتی، هزینه های دارو، درمان و ایاب و ذهاب  پرداخت می کند.

انجمن خیریه حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج شهرستان سردشت ، به عنوان یکی از فعال ترین تشکل مردمی  غیر دولتی و غیر انتفاعی در حوزه سلامت حمایت  محور در سطح شهرستان سردشت   از سال 1382 با هدف شناسایی  و کمک به بیماران  خاص و صعب العلاج ،  با پوشش قراردادن 4 نفر از بیماران  فعالیت خود را آغاز  و و هم اکنون درسال 1397 با تحت پوشش قراردادن 650 نفر از بیمار  به فعالیت خود ادامه می دهد.

این انجمن مردمی در طول فعالیت خود با استفاده از پتانسیل های موجود در بین  خیرین و مردم  نیکوکار نسبت به جذب صدقات ، نذورات و کمک های غیر نقدی و...  ، توانسته است  در راستای تامین بخشی از هزینه های دارو و درمان بیماران خاص و صعب العلاج  سطح شهرستان ،  اقدامات  شایسته و در خور توجهی  را در کاستن از رنج های   ناتمام  بیماران به سر انجام برساند.

لازم به ذکر است ، ارکان انجمن شامل ، هئیت امناء و هئیت مدیره بوده و تمامی اعضاء آن بصورت کاملاً افتخاری مشغول به انجام فعالیت هستند  . اعضاء هئیت مدیره بمدت 2 سال  با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات برگزیده می شوند و فعالیت اساسی این انجمن غیر دولتی ،  بر پایه کمک و مشارکت مردم خیر اندیش  استوار بوده و کمک های مردمی برای بیماران  تحت پوشش و نیازمند هزینه می شود .

مدیر عامل انجمن در گفت وگو با مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سردشت  گفت: بیماران تحت پوشش خدمات حمایتی این انجمن ، شامل بیماران  خاص و صعب العلاج ( برابر تعریف وزارت  بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ) بوده  که بخشی از هزینه های داور ، درمان ، ایاب و ذهاب و...  این بیماران برابر دستور العمل های انجمن و درحد توان تامین  و به حساب آنان واریز می گردد.

منیره عبداله پوری  می افزاید: این انجمن  به   بیماران نیازمند به تجهیزات پزشکی  ( از جمله دستگاه اکسیژن ساز ، تخت بیمار ، ویلچر ، ویلچر برقی و...) از محل اهداء و خرید این تجهیزات نیازهای بیماران را تامین می کند.

وی افزود: هم اکنون  650 نفر از بیماران تحت پوشش انجمن به صورت ماهانه یا فصلی با ارائه مدارک هزینه کرد دارویی و درمانی  و پس بررسی و تائید آن از سوی کارشناس مربوطه  کمک های  مالی را بر اساس سقف مصوب به حساب آنان واریز می نماید .

عبداله پوری  ادامه می دهد: انجمن در راستای تامین بخشی از هزینه های مربوط به پیوند اعضا مانند پیوند کلیه ، مغز استخوان ، قلب ، کبد و... برابر سقف تعیین شده توسط هئیت مدیره تامین و مساعدت می کند.

وی اظهار می کند: هزینه تامین داور و درمان بیماران تحت پوشش  ماهانه  حداقل 30 میلیون تومان بوده و در سال  96 علاوه بر هزینه های فوق ، کمک هزینه 6 مورد پیوند اعضاء که هرکدام 4 میلیون تومان بوده ، توسط این انجمن پرداخت شده است .

وی در مورد نحوه همکاری اعضاء هئیت امناء و هئیت مدیره اظهار می کند : تمام اعضاء هئیت امناء و هئیت مدیره کاملاً بصورت افتخاری در این انجمن مشغول به فعالیت بوده و هیچونه وجهی بابت انجام امورات انجمن دریافت نمی کنند.

عبداله پوری از چالش های این انجمن می گوید: یکی از مشکلات اساسی انجمن نبود منابع پایدار می باشد چرا که این  انجمن هیچگونه کمک مالی از دولت دریافت نمی کند و  تنها منابع در آمدی  غیر پایدار آن  ، جمع آوری صدقات و نذورات  خیرین  در ماه مبارک رمضان با حضور در مساجد در نماز های جمعه ، نمازهای  های یومیه و ارسال پاکت درخواست کمک مالی برای مردم در سطح شهرستان ، حق عضویت اعضاء ، صندوق های تعبیه شده در اماکن عمومی و کمک های مالی پرسنل ادارات آموزش و پرورش ، شبکه بهداشت ودرمان سردشت و  بازنشستگان  آموزش و پرورش  که ماهانه مبلغی از حقوق خود را بصورت اختیاری واریز بحساب انجمن واریز می کنند ( که لازم است تشکر و قدردانی  هئیت امناء هئیت مدیره و بیماران تحت پوشش را از این کار انسانی آنان ابراز می  دارم )،  می باشد.

وی با بیان این مسئله می افزاید: پر واضح است زمانی که خیرین گرامی بنا به دلایلی با کمبود درآمد مواجه می شوند ، این امر تاثیر مستقیمی در کمک ها ی آنان به انجمن  دارد ( و اینجاست که دولت می تواند با  اتخاذ سیاست های کلان در سطح ملی و در این حوزه  به یاری موسسات خیریه بشتابد)  همچنین   با توجه به افزایش روز افزون بیماران نیازمند در حوزه فعالیت انجمن و همچنین افزایش قیمت داروها و خدمات ارائه شده درمانی به آنان ، این درآمد ها به علت  پایدار نبودن آن ، به سختی کفاف تامین هزینه های بیماران تحت پوشش انجمن را می کند و عملاً انجمن را در تنگنای های مالی قرار می دهد.

وی اظهار می کند : عنصر اصلی و لازم برای تامین هزینه ها از راه جمع آوری کمک های مالی اعتماد است که اعضاء هیات امناء ، هئیت مدیره با خرج کردن آبرو و اعتبار خود آن را بدست می آورند و بی اغراق در این راه فداکاری می کنند.

عبداله پوری در ادامه نبود ساختمان ثابت انجمن را یکی از مشکلات دیگر انجمن ذکر کرده و می گوید: انجمن پس ازحدود 15 سال فعالیت هنوز فاقد ساختمان بوده و از ساختمان استیجاری استفاده می نماید که این امر علاوه بر سردرگمی بیماران در زمان نقل انجمن به مکان جدید ، هزینه اجاره،  مشکلاتی  را نیز با توجه به شرایط جسمی بیماران در مراجعه به دفتر انجمن ایجاد می نماید.

وی اظهار نمود: یکی دیگر از مشکلات بیماران تامین داروهای مورد نیاز خود می باشد که با توجه به دوری شهرستان از مرکز استان ( 250کیلیومتر ) و صعب العبور بودن جاده ها علی الخصوص در فصول بارندگی و برفی ، بیماران عزیز و خانواده های آنان را مجبور می کند که برای تهیه داروهای مورد نیاز این مسافت را طی نمایند که این امر مستلزم تحمیل هزینه های مالی ، مخاطرات رفت و آمد و از دست دادن وقت می باشد .بنابراین یکی از نیاز های اساسی شهرستان ایجاد داروخانه هلال احمر و در صورت  عدم امکان ایجاد داروخانه  ، با توجه به همکاری و موافقت معاونت  غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی در خصوص توزیع داروهای مورد نیاز بیماران MS ( که جای تشکر و قدردانی دارد) با تعیین یکی از داورخانه های  فعال در سطح شهر جهت توزیع این نوع دارو ها می تواند راهکار مناسبی برای حل این معضل باشد.

از مشکلات اساسی دیگر از زبان ایشان  ، با توجه به اینکه  در رابطه با بیمار  یا سرپرست خانواده مبتلا خود به بیماری بوده و  یا یکی از اعضای خانواده با آن دست و پنجه نرم می کند  ،  این امر منجر به عدم تونایی انجام کار و یا بیکاری سرپرست به علت  پیگیری مکرر روند  درمان خود یا عضو بیمار خانواده می گردد، در نتیجه از نظر تامین سایر هزینه های زندگی از جمله پرداخت اجاره خانه، هزینه های تحصیل  ، تامین نیاز های اساس معیشتی  و ... سایر اعضاء خانواده  را نیز با مشکلات شدیدی اجتماعی ، روحی و روانی  مواجه می گرداند. این امر می طلبد در خصوص اتخاذ  سیاست های حمایتی  و پشتیبانی کننده از سوی  دستگاه های ذیربط  از طریق  امکان اشتغال اعضاء سالم خانواده تمهیداتی اندیشیده شود تا شاید مرهمی کوچکی بر زخم های بزرگ این خانواده ها باشد. 

وی در ادامه با بیان این نکته که با توجه به اینکه اکثر داروهای مصرفی بیماران خاص و گاهاً صعب العلاج  در سبد داروهای وارداتی قرار می گیرد  بر همین مبنا  قیمت آنها رابطه مستقیمی با افزایش یا کاهش  نرخ ارز دارد و هربار که بازار ارز تحت تاثیر  نوسانات  قیمت قرار می گیرد  ، برنگرانی مصرف کنندگان  این نوع داروها  نیز افزوده می شود . هرچند  که مسئولان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو از تلاش های خود برای ممانعت از تاثیر گذاری افزایش نرخ دلار بر قیمت این نوع داروهای سخن می گویند اما برخی گزارشات  حکایت از افزایش غیر قابل توجیه در بازار وجود دارد. این افزایش قیمت گاه سبب می شود که بیمارانی که از بی بضاعت که توانایی مالی اندکی برخوردارند به مصرف داروی با کیفیت پایین روی بیاورند و حتی گاهی  به علت عدم توانایی مالی در تامین داروها ، متاسفانه شاهد قطع روند درمانی از سوی بیماران هستیم .

منیره عبداله پوری ازبرنامه های این انجمن خبردادو گفت:  شهرستان سردشت  با جمعیتی بالغ بر 120هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و اولین شهر شیمیایی زده در جهان و یکی از شهرستان های محروم می باشد  در خصوص برنامه ها انجمن در راستای اهداف انجمن و بر پایه سیاست سلامت محوری و کمک به نیاز های دارویی ،  درمانی بیماران تحت پوشش،   ایجاد منابع مالی پایدار و توسعه و تامین نیاز های درمانی آنان می باشد . بر همین اساس انجمن در حال پیگیری تاسیس درمانگاه خیریه عمومی ، مرکز دیالیز خیریه در سطح شهرستان(  که جا دارد از حسن نیت ، همکاری و پیگیری های لازم ریاست دانشگاه ، معاونت امور درمان ، معاونت امور اجتماعی  دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی  ومدیریت شبکه بهداشت و درمان سردشت و کمال تشکر خود را اعلام نماییم ) بوده ، که تحقق این امر مستلزم حمایت های گسترده مالی خیرین  نیکوکار  در سطح شهرستان ، استان و کشور می باشد .

یکی دیگر از برنامه انجمن  با توجه به افزایش میزان مبتلایان به سرطان سینه  تهیه و خرید دستگاه ماموگرافی برای شهرستان از طریق راه اندازی کمپین یاوران سلامت  می باشد .چرا که وجود این دستگاه کمک بسیار شایانی در تشخیص  زودهنگام  و شروع سریع درمان  این بیماری مهلک  می نماید.   این امر نیز عزم جدی و ملی و مشارکت خیرین عزیز کشوری را می طلبد و انجمن در همین راستا مکاتباتی را با ریاست محترم جمهوری و وزیر بهداشت نیز انجام داده است .

وی اظهار می کند: در صورت  تحقق  این امر درآمد حاصل از راه اندازی  درمانگاه  و مرکز دیالیز صرف هزینه های دارویی و درمانی بیماران تحت پوشش می گردد.

در پایان مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج شهرستان سردشت ، ضمن  تشکر و قدرانی از فرماندار شهرستان ،روسای ادارات ،  خیرین ، کارکنان ادارات آموزش و پرورش و شبکه بهداشت و درمان شهرستان سردشت که در طول فعالیت انجمن همواره از حامیان اصلی بشمار آمده اند ، افزود : مشارکت خیرین شهرستانی ، استانی و کشوری در راستای  کمک به تامین هزینه های بیماران با تلاش در جهت ایجاد منابع پایدار مالی ، می تواند گره گشای مشکلات اساسی انجمن باشد.

وی افزود : امید است  مسئولان  کشوری ، در خصوص ورود به موضوع کمک به موسسات و انجمن خیریه  از طریق ارائه کمک های مالی  بلاعوض یا وام های بدون بهره ، وادارسازی بنگاه های اقتصادی  به اختصاص سهمی از منابع مالی و درآمدی  خود به موسسات خیریه برای جبران کمبودها با استفاده از سیاست های تشویقی از جمله بخشش های مالیاتی ، صدور مجوز صادرات و واردات کالا و... ، امکان فراهم سازی تسهیلات و رفع موانع قانونی برای انجام فعالیت های اقتصادی انجمن ها و موسسات  خیریه جهت حصول به درآمد های پایدار  گام های را بردارند تا انجمن ها و موسسات خیریه که به عنوان بازوان توانمند باری را  از دوش دولت بر داشته اند،  بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

 



١٥:١٨ - 1397/03/23    /    شماره : ١٩٣٩٢    /    تعداد نمایش : ٢٣٣



خروج